[ad_1]
فراروـبا نزدیک شدن به ایام نوروز پخت انواع شیرینی های رنگارنگ و خوشمزه خانگی رونق می گیرد. شیرینیهای خانگی مخصوص نوروز معمولی خشک، ریز و بسیار متنوع و رنگارنڳ. شیرینی مشهدی با نامهای موجود ازجمله شیرینی آلمانی، شیرینی مربایی و شیرینی مارمالادی معروف است که یکی از انواع شیرینی های سنتی ایرانی است. این شیرینی به دلیل ماندگاری بالا و لطافت بالا و لطافت و طعم دلچسبی که دارد، گگینه بسیار مناسبی برای لیست شیرینی های نوروزی شماست.
به گگارش فرارو، این شیرینی شامل دو لایه است که بین این دو لایه را به دلخواه با مارمالاد، مربا و یا ککلات و ژله بریلو پر می کنند. در این مطلب آموزش پخت شیرینی مشهدی در منزل با روشی کسان همراه با نکات همراه بوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی
آرد شیرینی:350 گرم
روغن نباتی یا کره: ۲۲۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
پودر قند: صد گرم
وانیل: نصف چایخوری
بیکینگ پودر: یک چهارم قاشق مرباخوری
پودر هل: نصف چایخوری
مارمالاد، ژله بریلو، پودر پسته شکلات تختهای: برای تزیین
نکات مهم مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به آرد
نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل میزان هزینه با کیفیت آرد ممکن است آن کمتر یا زیادتر از مقداری باشد که در دستور گفته شده است; بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است. ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است. یعنی آردی که اضافه کرده، کافی است و بقیه را اضافه کنند. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید شما هنوز به آن چیزی که باید برسد، نرسیده است. یعنی باید کمی بیشتر اضافه کنید؛ نابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
نکات مربوط به پودر قند
پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب نمی شود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که کیسه یا ظرف نگه دارید، ممکن است صاف شود; بنابراین از این که آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت بکوبید و سپس بکوبید
نکات مربوط به هل
برای تهیه شیرینی حتماً از پودر هل سبز کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناست،سر.
طرز تهیه شیرینی مشهدی
1 ابتدا روغن را که به دمای محیط رسیده است، داخل یک کاسه بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید. حالا همزن برقی را روشن کنید و با دور تند همزن روغن و پودر قند را بزنید تا کاملا حجیم و کرم رنگ شوند.
2 در مرحله بعد از تخم مرغ را همراه با وانیل و پودر هل به کاسه اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر به هم زدن ادامه بدهید.
۳ ـ در این مرحله همزن برقی را کنار بگذارید. آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم کمک و الک کرده اید، و سه مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید. وقتی موادی از حالت خمیری پیدا کرد، لیسک را کنار گذاشت و با شیرینی و با دست و نوک انگگتان شروع کرد به ورز دادن. زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبید، آماده و دیگر نیازی به ورز دادن ردن نر خمیر شیرینی مشهدی خمیر بسیار نرم است.
4 حالا خمیر را آماده داخل کیسه فریزر قرار داده و رن را حدود نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا بمانید. بعد از گذشت این مدت زمان خمیر را از خارج خارج کنید و دوباره کمٌ . دو کیسه فریزر را باز کنید و کنار دستتان بگذارید. حالا یک گلوله خمیر بردارید و روی یکی از کیسهها بگذارید؛ سپس کیسه بعدی را روی خمیر قرار دهید و خمیر را بین دو کیسه فریزر با وردگنه قطر خمیر باید حدود ۳ تا ۴ سانتیمتر باشد. حالا کیسه رویی را بردارید و خمیر را با قالب دلخواه یا کاتر قالب بزنید.
5 شیرینی های قالب زده را داخل سینی فر بچینید و فن را در فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل داغ کرده است، به مدت 15 تا 20 دقیقه تا بپدید. بعد از اینکه شیرینیها خنک شدند، باید آنها را تزیین کنید. به این صورت که یکی از شیرینیها را بردارید و روی آن را به دلخواه ژله بریلو، مارمالاد یا شکلات تختهای آب شده بریزید و یک شیرینی دیگر را روی آن بگذارید و کمی فشار بدهید تا دو لایه به هم بچسبد; سپس روی شیرینی را با پودر پسته و شکلات تختهای آب شده تزیین کنید.
6 این شیرینی به دلیل داشتن مارمالاد و مله بریلو باید حتما داخل ظرف در بسته و در یخچال نگه دارید.
[ad_2]