[ad_1]
ایسنا به نقل از یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: بی شک برخی محصولات کشاورزی مصرفی مردم از استاندارد کافی برخوردار نیستند و سالم نیستند و این ماجرای بازگشت محصولات کشاورزی ایران در آینده نزدیک تکرار خواهد شد.
ذبیح الله اعظمی در خصوص سیب زمینی های برگشتی از ترکمنستان گفت: متأسفانه تولیدکنندگان اصلی ما اصول و اصول کار حرفه ای را رعایت نمی کنند زیرا هیچگاه سازمان یا نهادی از آنها نخواسته که این اصول را رعایت کنند. یعنی هیچ فشاری از سوی اداره جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود نداشت. بنابراین تولیدکنندگان هر چقدر که می خواستند بارور می کردند. به نظر می رسد که سیب زمینی های ترکمنستان دارای نیترات بالایی هستند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس گفت: 15 یا 20 سال پیش سیب زمینی هایی که به آذربایجان فرستادیم برگردانده شد. تنها مشکل صادرات این محصولات نیست. بحث اصلی مردم خودمان هستند که باید این کالاها را مصرف کنند. باید دلمان را برای خودمان بسوزانیم.
محصولات کشاورزی ما در آینده نزدیک دوباره بازخواهد گشت
نماینده مردم جیرفت در مجلس از آیین نامه جدید وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تولید محصولات استانداری خبر داد و گفت: وزارت جیرفت این روزها در استفاده از سموم و تولیدکنندگان کودهای شیمیایی نهایت احتیاط را دارد. صدور گواهی سلامت ، همچنین دارای گواهی قرنطینه باشد. در عین حال صادقانه باید بگویم که تاریخ بازگشت کالاهای ما امسال نیز قطعا تکرار خواهد شد. به عنوان مثال سیب زمینی و پیازی که امروز مرجوع می شود در تابستان تولید شده و استانداردهای لازم را ندارد.
سوال وزیر جهاد کشاورزی منوط به بازگشت محصول در سال آینده است
اعظمی با اشاره به نظارت و سخت گیری جدید وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال آینده که این اتفاق تکرار شود، با دقت این سوال و موضوع را به وزیر جهاد مطرح خواهیم کرد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز طبق قانون موظف به نظارت بر سلامت مواد غذایی پس از تولید است. همچنین اگر یک محصول ناسالم تشخیص داده شود، می تواند از بین برود. ما این را به فال نیک می گیریم زیرا باید محصولات سالم تری تولید کنیم.
نه تنها کالای ایرانی مرجوع می شود
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از بازگشت کالا از چند کشور دیگر خبر داد و گفت: این محدودیت ها و مرجوعی ها محدود به کشور ما نیست. به عنوان مثال اتحادیه اوراسیا محصولات چهار یا پنج کشور از جمله آذربایجان و ترکیه را ممنوع کرده است. همچنین باید بگویم که در سال جدید چین استانداردهای واردات محصولات به کشور خود را افزایش می دهد و محدودیت ها را افزایش می دهد. اگر فکری به حال آن نکنیم، کشاورزی ما دچار بحران جدی خواهد شد. کشاورزان ما ممکن است ورشکست شوند. این مشکل باید با کمی تمایل حل شود تا به تولیدکنندگان لطمه نزند.
بدون شک برخی از محصولات مصرفی به اندازه کافی سالم نبودند
وی در مورد سلامت یا استاندارد بودن محصولات مصرفی گفت: دو محصول استاندارد به وضوح ناکافی و سالم نیستند، اما نمیتوانیم این را به همه محصولات تعمیم دهیم. به عنوان مثال برخی از محصولات ما مانند خرما و انجیر به دلیل اینکه نه کوددهی شده و نه سمی هستند، کاملا ارگانیک هستند، اما باید بپذیریم که کشمش ما در این بحران بوده است. در این زمینه، ما نیاز به ارتقای استانداردهای بین المللی برای تضمین سلامت مردم داریم.
اعظمی همچنین به بحران آب در کشور اشاره کرد و گفت: به دلیل بحران آب، تولید این کالاها با این مصرف زیاد سموم و کودهای شیمیایی و در نهایت هدررفت آب و فرآورده ها به هیچ وجه صرفه اقتصادی ندارد و به کشور آسیب می زند. “
وی در پاسخ به این سوال که دقیقاً چه اتفاقی برای سیب زمینی افتاده است، گفت: سمومی که کشاورزان استفاده می کنند ممکن است برای سیب زمینی نباشد، بلکه برای برداشت گلخانه ای باشد. برای کشاورزی نیازمند ارتقاء و آموزش وزارت جهاد هستیم. کشاورزان همچنین دوره کارنس (زمان عادی از روز سمپاشی تا برداشت) را رعایت نکردند.
چندی پیش شایعاتی مبنی بر بازگشت محموله های سیب زمینی از ازبکستان منتشر شد. پس از آن روسیه واردات فلفل از ایران به کشورش را به دلیل استفاده از سموم متعدد ممنوع کرد. پس از آن اخباری مبنی بر بازگرداندن کیوی ایرانی از هند به دلیل بقایای سموم کشاورزی منتشر شد. اخیرا گفته شده که ترکمنستان نیز واردات سیب زمینی ایرانی را ممنوع کرده است.
[ad_2]